AFN7 jul '13 17:36

'Geen strategische koper voor ProSiebenSat1'

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (AFN) - De grootaandeelhouders van het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat1, Permira en KKR, verwachten niet dat zij hun belang aan een ander mediabedrijf kunnen verkopen.

EPA
EPA

Zij zullen hun aandeel daarom waarschijnlijk via de beurs verhandelen. Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zondag op basis van uitspraken van Permiramanager Götz Mäuser.

Mäuser wees erop dat een koper van het belang van 59 procent dat KKR en Permira samen houden, direct een bod moet uitbrengen op alle aandelen ProSiebenSat1. Aangezien de marktwaarde van dat bedrijf momenteel ongeveer 7 miljard euro is, zal geen enkel Duits mediabedrijf daar volgens hem toe in staat zijn.

Op de aandeelhoudersvergadering van 23 juli worden alle preferente aandelen van KKR en Permira omgezet in gewone aandelen die aan de beurs kunnen worden verhandeld. Daarmee verliezen de investeerders hun meerderheid. ,,De meerderheid brengt ons niet meer geld op als de beurs biedt', aldus Mäuser. ,,We zijn daarom tot de conclusie gekomen dat we de grootste waarde voor onze investeerders creëren als we via de beurs uitstappen.''

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft een belang van 6 procent in ProSiebenSat1. Analisten gaven eerder dit jaar al aan dat TMG zijn belang mogelijk ook dit jaar verkoopt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen