AFN1 aug '13 08:29

Winst voor Wereldhave

Auteur: ANP Nieuws

SCHIPHOL (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave heeft in het eerste halfjaar een winst behaald van 18,6 miljoen euro.

Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf realiseerde in dezelfde periode van vorig jaar nog een verlies van 123,8 miljoen euro.

Het positieve resultaat is onder meer veroorzaakt door de verkoop van de gehele portefeuille in de Verenigde Staten en bijna de gehele portefeuille in het Verenigd Koninkrijk.

De zogenoemde like-for-like huurgroei bedroeg in de eerste helft van het jaar 1,3 procent, die van de kernportefeuille kwam uit op 3,2 procent. In Nederland kwam de like-for-like huurgroei onder de doelstelling uit, onder meer omdat enkele klanten als Schoenenreus, De Harense Smid en Free Record Shop bankroet gingen.

Economische omstandigheden

Vanwege de lastige economische omstandigheden in Nederland past Wereldhave zijn management daar aan. Daarmee moet meer focus komen op de herontwikkeling van de Nederlandse retailportfolio en de operationele en leaseprestaties verbeteren.

Wereldhave verwacht over heel het jaar een direct resultaat te behalen tussen 3,20 euro en 3,30 euro per aandeel en rekent op een dividend van 3,30 euro per aandeel. Het direct resultaat per aandeel kwam in de eerste 6 maanden uit op 1,76 euro, terwijl het indirect resultaat per aandeel 1,15 euro negatief was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen