AFN26 sep '13 08:18Aangepast op 26 sep '13 08:46

Onderdeel Reed Elsevier gehackt

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN/RTR) - Drie Amerikaanse leveranciers van informatiediensten, waaronder LexisNexis van Reed Elsevier, maakten in de nacht van woensdag op donderdag bekend slachtoffer te zijn geweest van hackers.

ANP
ANP

Eerder op woensdag koppelde een cybersecuritywebsite de inbraken bij de bedrijven aan een groep die gestolen sofinummers en andere gevoelige informatie verkoopt.

Een woordvoerder van de FBI zei dat de inlichtingendienst de inbreuken onderzoekt. Behalve LexisNexis lieten ook Dun & Bradstreet Corp en Altegrity weten gehackt te zijn. De website Krebsonsecurity maakte bekend dat de groep criminelen sofinummers en andere persoonlijke informatie aanbiedt voor 0,50 tot 2,50 dollar per document. Financiële gegevens en antecedentenonderzoeken kosten tussen 5 en 15 dollar per stuk, aldus de website die 7 maanden onderzoek deed naar de groep.

Onderzoek bracht 5 gehackte servers aan het licht, waarvan 2 bij LexisNexis, 2 bij Dun & Bradstreet en 1 bij Altegrity. Een woordvoerder van LexisNexis zei dat het bedrijf tot dusver nog geen bewijs had gevonden dat klantenbestanden zijn bereikt of gedownload.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen