AFN6 sep '13 07:59

'Langer verlies voor TP Vision'

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (AFN) - De voormalige televisietak Philips, TP vision, heeft zijn reorganisatietempo verhoogd in reactie op de ,,dramatische'' terugval van verkopen in de hele sector.

Dat zegt topman Maarten de Vries van TP Vision vrijdag in het Financieele Dagblad (FD). TP Vision laat ook zijn doel van omzetgroei in 2013 los en mikt op een vlak verloop. Het zal waarschijnlijk tot eind 2014 duren voordat het bedrijf uit de verliezen is, in plaats van begin 2014.

Het voormalige Philipsonderdeel staat sinds begin vorig jaar op eigen benen. De grootaandeelhouder is het Chinese TPV, en Philips heeft nog een belang van 30 procent in de joint venture.

De volumes in onder meer Duitsland en de Benelux zijn harder teruggevallen dan verwacht, met circa 20 procent. De groei in de belangrijke landen Rusland en Brazilië is bovendien minder uitbundig dan in 2012, aldus het FD. De Vries is zijn reeds aangekondigde banenreductie daarom aan het versnellen. Er gaat ook een beperkt aantal banen verdwijnen op het Amsterdamse hoofdkantoor, al kan De Vries nog niet zeggen hoeveel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen