AFN2 jul '13 14:55

‘Wall Street begint vlak’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag waarschijnlijk nagenoeg vlak beginnen.

Koersverliezen in Europa zetten de stemming enigszins onder druk. De markt wacht nog op de Amerikaanse fabrieksorders die een halfuur na opening naar buiten komen.

Beleggers kijken echter vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag wordt vrijgegeven. Tot de publicatie van het banencijfer wordt een rustige handel voorzien. Wall Street is woensdag maar een halve dag open en blijft donderdag dicht vanwege de viering van Onafhankelijksdag.

Aan het bedrijvenfront staat Zynga in de schijnwerpers. Oprichter en topman Mark Pincus van de Amerikaanse spelletjesmaker geeft zijn functie op. Hij wordt aan het hoofd van het bedrijf opgevolgd door Don Mattrick, die eerder leiding gaf aan de entertainmenttak van Microsoft.

Onyx Pharmaceuticals

Onyx Pharmaceuticals blijft ook in de belangstelling staan. Volgens mediaberichten zouden de farmaceutische concerns Novartis en Pfizer interesse hebben in het bedrijf, dat medicijnen tegen allerlei vormen van kanker maakt. Het aandeel Onyx klom maandag ruim 50 procent nadat het bedrijf liet weten een miljardenbod van branchegenoot Amgen te hebben afgewezen.

Beleggers op Wall Street begonnen maandag vol optimisme aan de tweede helft van het handelsjaar. Gunstige cijfers over de Amerikaanse economie deden de stemming goed. Tegen het einde van de handel liepen de winsten wat terug, maar de dag werd met winst afgesloten. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 14.974,96 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen