AFN4 jun '13 19:57Aangepast op 4 jun '13 20:51

AB Inbev lijft brouwer Corona definitief in

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (AFN) - Bierproducent Anheuser-Busch InBev heeft definitief de hand gelegd op Grupo Modelo, de brouwer van het populaire Mexicaanse biertje Corona.

EPA
EPA

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De grootste bierbrouwer ter wereld had al een belang van 50 procent in Grupo Modelo en heeft ruim 20 miljard dollar op tafel gelegd om het bedrijf helemaal in te lijven. Na afloop van de biedingstermijn eind mei had AB Inbev circa 95 procent van de aandelen in handen.

AB InBev is in Nederland vooral bekend van merken als Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden en Leffe. Andere bekende bieren die de groep brouwt, zijnBeck's, Budweiser en Stella Artois.

Concurrentie

Een groep Amerikaanse consumenten wilde de overname op het laatste moment blokkeren omdat die de concurrentie te zeer zou beperken, met hogere bierprijzen tot gevolg. Een rechter in San Francisco heeft hun claim echter afgewezen, meldde de Belgische zakenkrant De Tijd.

Om concurrentiebezwaren weg te nemen heeft AB Inbev beloofd de merken van Grupo Modelo in de Verenigde Staten en een brouwerij in Mexico te verkopen aanwijnfabrikant Constellation Brands. Na die toezegging liet het ministerie van Justitie in de VS haar aanvankelijke bedenkingen varen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen