AFN4 nov '13 11:40

Vooruitblik: 'ArcelorMittal verbetert'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal betere resultaten geboekt op een omzet die iets lager was dan een jaar eerder.

Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het staalconcern donderdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzetdaling van 1 procent tot 19,5 miljard dollar. De operationele winst verbeterde daarbij naar verwachting tot 526 miljoen dollar, tegen een min van 49 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. De ebitda steeg naar schatting met bijna 200 miljoen dollar tot 1,5 miljard dollar. Het verlies per aandeel is volgens de marktvorsers verkleind tot 5 dollarcent, na een verlies van 46 cent per aandeel vorig jaar.

ArcelorMittal verlaagde begin augustus zijn winstverwachting voor heel 2013. Het grootste staalconcern ter wereld rekent nu voor heel dit jaar op een ebitda van meer dan 6,5 miljard dollar, terwijl eerder op meer dan 7,1 miljard dollar werd gerekend. Het bedrijf schreef de verlaging toe aan een zwakker dan verwachte vraag en lagere grondstofprijzen.

Topman Lakshmi Mittal liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers weten dat de onderliggende prestaties van het bedrijf in de tweede helft van het jaar zouden verbeteren ten opzichte van de tweede helft van 2012. Die periode was volgens Mittal het dieptepunt in de cyclus.

Gerelateerde artikelen