AFN23 sep '13 18:29Aangepast op 23 sep '13 18:52

Jan Hommen wordt Commandeur

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Vertrekkende ING-topman Jan Hommen is maandag benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje-Nassau.

ANP
ANP

Minister Jeroen Dijsselbloem speldde hem de versierselen eigenhandig op tijdens een symposium ter gelegenheid van het afscheid van Hommen, die per 1 oktober vertrekt. Zijn taken worden dan overgenomen door Ralph Hamers.

Hommen ontving de onderscheiding ,,voor de uitzonderlijke bijdrage aan de continuïteit van ING als internationaal bedrijf en de inspanningen voor de aanpassing van de financiële sector na de financiële crisis van 2008'', zo liet het ministerie van Financiën weten.

De nu 70-jarige Hommen trad begin 2009 aan als bestuursvoorzitter bij ING, die toen al met een kapitaalinjectie van 10 miljard euro door de overheid was gered tijdens de financiële crisis. Van de staatssteun en de bijbehorende rente en premie is inmiddels het grootste deel afgelost. De bank moet aan de overheid nog zo'n 3,4 miljard euro afbetalen.

De topbankier stuurde ING na 2009 in iets rustiger vaarwater en begon op last van de Europese Commissie aan de taak de bank flink af te laten slanken en de verzekeringstak af te splitsen. Hommen was overigens al eerder benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen