AFN2 jul '13 17:49

Europese beurzen nemen gas terug

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag na een wisselvallige dag met een minieme winst gesloten.

Andere Europese beurzen leverden daarentegen wat in. Beleggers namen wat gas terug in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later deze week.

De AEX eindigde 0,1 procent hoger op 347,80 punten. De Midkap klom 0,2 procent tot exact 530 punten. De FTSE in Londen zakte 0,1 procent. In Parijs en Frankfurt liepen de verliezen op tot respectievelijk 0,7 en 0,9 procent.

De beurzen maken zich op voor de belangrijke maandelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die vrijdag naar buiten komen. In de tussentijd gaan de beurzen op Wall Street woensdag na de ochtendhandel tot vrijdag dicht, vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag. Donderdag houdt de Europese Centrale Bank (ECB) zijn maandelijkse rentevergadering.

PostNL

PostNL eindigde dinsdag bovenaan de AEX met een plus van bijna 4 procent. Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten bleek eerder op de dag dat investeerder Project Holland Beheer een belang van iets meer dan 4 procent heeft opgebouwd in het postbedrijf.

Imtech eindigde een grotendeels positieve dag uiteindelijk 0,2 procent in de min. De technisch dienstverlener wil Felix Colsman benoemen tot directeur van de activiteiten in Duitsland en Oost-Europa. Hij moet uiterlijk 1 oktober een plaats in de raad van bestuur krijgen. Imtech moest eerder dit jaar honderden miljoenen euro's afschrijven vanwege fraude in Duitsland en Polen.

Hannover Re

In Frankfurt en Zürich stonden de herverzekeraars onder druk na adviesverlagingen door JPMorgan Cazenove. De Duitse herverzekeraars Hannover Re en MunichRe verloren circa 3 procent, terwijl het Zwitserse Swiss Re bijna 2 procent inleverde. Het Duitse nutsbedrijf RWE had te kampen met een adviesverlaging doorMorgan Stanley en verloor 4 procent.

In de MidKap was uitzender USG People de grootste stijger met een winst van 4,2 procent. Heijmans kreeg er 2,4 procent bij. Het bouwconcern gaat de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag verbouwen. De eerste fase van het project heeft een contractwaarde van circa 65 miljoen euro. De bouw begint medio 2014.

De euro was 1,3025 dollar waard, tegen 1,3060 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 98,92 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder, op 103,54 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen