AFN18 nov '13 10:34

Bod van 1,2 miljard op softwarebedrijf Unit4

Auteur: ANP Nieuws

SLIEDRECHT (AFN) - Investeerder Advent wil softwarebedrijf Unit4 overnemen voor een totaalbedrag van zo'n 1,2 miljard euro.

Dat maakte de leverancier van software voor de zakelijke markt maandag bekend.

Per aandeel komt het overnamebod neer op 38,75 euro. Onlangs had Unit4 al aangegeven in onderhandeling te zijn over een overname. Toen noemde het bedrijf een indicatieve prijs van 35 euro per aandeel.

De merknaam Unit4 blijft bestaan. Topman José Duarte en financieel directeur Edwin van Leeuwen blijven het bedrijf leiden. Ook oprichter en topbestuurder Chris Ouwinga, die zijn belang van 5,6 procent heeft toegezegd aan Advent, blijft aan als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

Overnamekandidaat

Unit4 geldt al enkele jaren als overnamekandidaat. Nadat het bedrijf afgelopen zomer was benaderd door geïnteresseerde private-equityfondsen, volgden gesprekken met verscheidene strategische en financiële partijen. Uiteindelijk bleven vier kandidaten over waarmee verder is onderhandeld.

Daarbij was de prijs volgens president-commissaris Philip Houben ,,zeer belangrijk, maar niet zaligmakend''. Verder speelde een belangrijke rol dat Unit4 onder de vleugels van Advent vrijwel op dezelfde voet verder kan gaan als nu. Ook aan de arbeidsvoorwaarden van het personeel wordt niet getornd. Evenmin gaan door de overname banen verloren.

Sterke partner

,,We gaan door met waar we mee bezig waren'', zei Ouwinga. Daarbij is Advent volgens hem een sterke partner. ,,Ze weten veel van de softwareindustrie en begrijpen dat grote investeringen nodig zijn'', zei hij.

Bedrijfssoftware wordt steeds meer een dienst die tegen een vergoeding online beschikbaar is dan een product dat moet worden aangeschaft. Net als branchegenoten is Unit4 bezig zijn businessmodel aan te passen aan die veranderende markt. Die omslag kan beter en sneller worden gemaakt in private handen'', meent Ouwinga.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen