AFN23 sep '13 15:00

‘Wall Street begint licht lager’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting overwegend licht lager beginnen.

De stemming blijft terughoudend in afwachting van nieuwe toespraken van enkele bestuurders van de Amerikaanse Federal Reserve. Ook hangt de dreiging van het bereiken van het Amerikaanse schuldenplafond boven de markt.

BlackBerry noteert zo’n 3 procent lager in de voorbeurshandel. Effectenhuis Jefferies verlaagde het beleggingsadvies voor het aandeel. De Canadese smartphonemaker verloor vrijdag al 17 procent na aankondiging van een omvangrijke organisatie, waarbij circa 40 procent van het huidige personeelsbestand wordt geschrapt.

Apple klimt ruim 3 procent in de voorbeurshandel na de sterke verkoopcijfers van de nieuwe iPhone 5. Het Amerikaanse technologiebedrijf verkocht in het eerste weekend een recordaantal van meer dan 9 miljoen stuks van zijn nieuwste smartphone.

Citigroup

Citigroup zal mogelijk ook in de belangstelling staan. De zakenkrant Financial Times meldde dat de omzet van de bank met meer dan 10 procent is afgenomen. De resultaten over het derde kwartaal, die volgende maand naar buiten komen, zouden daardoor onder druk kunnen komen te staan.

De openingsindicatoren wijzen op een verlies van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,2 procent voor technologiebeurs Nasdaq. Wall Street sloot vrijdag met flinke verliezen. Beleggers verwerkten opmerkingen van verscheidene bestuurders van de Amerikaanse Federal Reserve, die de mogelijkheid openhielden dat het steunprogramma voor de economie van de Fed nu vanaf oktober zal worden afgebouwd. De Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent lager op 15451,09 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen