AFN9 aug '13 15:54

'Griekse hotels zijn weer duurder'

Auteur: ANP Nieuws

DÜSSELDORF (AFN) - Griekse hotels zijn deze zomer weer duurder dan eerdere jaren.

ANP
ANP

Door de vele stakingen, rellen en demonstraties rondom de eurocrisis kwamen er een tijd lang minder toeristen naar het land, waardoor veel hoteliers hun kamerprijs flink omlaag gooiden. Nu kost een overnachting gemiddeld weer 10 procent meer dan vorig jaar, meldde vergelijkingswebsite Trivago vrijdag.

Geruime tijd zijn hotelletjes in Griekenland scherp geprijsd geweest. Afgelopen mei lagen de prijzen nog erg laag. Zo kostte een hotel in Griekenland toen nog gemiddeld 78 euro.

Sindsdien is een overnachting in het mediterrane land enorm in prijs gestegen, tot gemiddelden van 131 euro per nacht in augustus. In 2011 en 2012 kwamen de prijzen amper of niet boven de 120 euro per nacht uit, blijkt uit de database van Trivago waarin gegevens van boeksites als Booking.com en Hotels.com opgenomen zijn.

Pieken

In hoeverre deze prijsstijging aanhoudt, durft de prijsvergelijker nog niet te zeggen. Griekse prijzen pieken altijd iets in de zomer vanwege de vele toeristen.

Wat betreft de toestroom van vakantiegangers lijkt niettemin wel sprake van een nieuwe stijgende trend. In juni bleek ook al uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het aantal boekingen bij Nederlandse touroperators weer in de lift zit, nu de rust in Griekenland iets is weergekeerd.

Topjaren

In 2012 werden er 637.000 lange vakanties geboekt naar Griekenland. Dat is nog altijd minder dan tijdens de topjaren 2007 en 2008 (730.000), maar een stuk meer dan de 588.000 van 2011.

TUI Nederland, waar onder meer Arke, Kras en Holland International onder vallen, bevestigde die opleving. ,,Er was een duidelijke daling toen er veel onlusten waren in het land, maar nu is dat uit het nieuws verdwenen en trekt het aantal vakanties snel weer aan'', aldus een woordvoerster van TUI. ,,Griekenland is voor Nederlanders een heel acceptabel vakantieland, dus zodra de zorgen verdwijnen, gaan mensen weer.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen