AFN19 nov '13 11:46

Free Record België vraagt faillissement aan

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Free Record Shop (FRS) heeft dinsdagochtend faillissement bij de rechtbank in Antwerpen aangevraagd voor de Belgische tak.

ANP
ANP

Het gaat om 68 winkels in België met in totaal 230 medewerkers. Dat heeft de organisatie in een persverklaring meegedeeld.

Met de drukke decembermaand voor de boeg, beschikt de keten over onvoldoende geld om de Belgische filialen te bevoorraden. De vestigingen van Free Record Shop in Nederland en Luxemburg zijn niet bij de faillissementsaanvraag betrokken.

,,Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit en kwam met name de Belgische organisatie in zwaar weer'', staat in de verklaring.

Overlevingskansen

FRS werd afgelopen zomer overgenomen door Fresh Entertainment Holding, waarachter investeringsmaatschappij ProCures en FRS-oprichter Hans Breukhoven zitten. De Nederlandse tak van FRS ging in mei al failliet en de nieuwe eigenaar kocht hiervan alleen de sterkste winkels.

,,Ook onze Nederlanse winkels lijden verlies. Maar de curatoren hebben de slechtst renderende winkels tijdens het faillissement al gesloten. In onze Nederlandse winkels zien we we daarom nog voldoende overlevingskansen'', benadrukt een woordvoerder.

Doorstart

FRS zegt ook te streven naar een doorstart van zijn Belgische activiteiten, ,,zodat zoveel mogelijk winkels geopend blijven en een groot aantal banen kan worden veiliggesteld''. Volgens de zegsman is er op dit moment hierover al contact tussen ProCures en de kapitaalkrachtige Britse investeerder Hilco. De gesprekken bevinden zich nog een oriënterende fase.

Vorige week werd bekend dat Roland van Geest, de in juli aangestelde topman van FRS, deze maand al weer is opgestapt. Hij zou zelf hebben besloten zijn functie neer te leggen. Van Geest is opgevolgd door de Belg Marc Leemans.

De winkelketen telt nu nog 49 winkels in Nederland en 3 in Luxemburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen