AFN3 sep '13 09:08

Kas Bank en dwpbank lanceren joint venture

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Kas Bank heeft samen met de Duitse dwpbank een platform opgezet voor effectentransacties.

ANP
ANP

Dat meldde de financiële instelling dinsdag.

De joint venture, SecPoint, biedt Europese banken en andere financiële instellingen de mogelijkheid de afhandeling van effectentransacties en alle bewaardiensten voor particuliere klanten uit te besteden. Daarnaast verzorgt het de participantenadministratie van onder meer premiepensioeninstellingen en verzekeraars. Het platform is gebaseerd op dat van dwpbank in Duitsland. Daar worden circa 5,5 miljoen rekeningen van 1500 instellingen beheerd.

Het in Amsterdam gevestigde Secpoint is voor 50 procent in handen van Kas Bank en voor 50 procent eigendom van dwpbank. Beide instellingen kondigden hun samenwerking in september vorig jaar al aan.

Uitbreiden

Secpoint start de werkzaamheden op de Nederlandse markt en wil vervolgens uitbreiden naar andere Europese landen. In de komende 3 tot 4 jaar wil de onderneming 50 procent van de Nederlandse markt in handen hebben, zei directeur Ron Stommel dinsdag tegen AFN.

De totale omvang van de Nederlandse markt is volgens Stommel op dit moment moeilijk te schatten vanwege het veranderlijke gedrag van particuliere beleggers. Samen vormen de particuliere beleggers in Nederland volgens hem in ieder geval ,, een grote markt''.

Secpoint neemt bij de uitbesteding de volledige backoffice-activiteiten, inclusief werknemers en de systemen, over van de bank die daarvoor kiest. De activiteiten worden vervolgens overgezet naar het platform van Secpoint.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen