AFN22 okt '13 13:41

Vooruitblik: 'Stijgende lijn Corbion'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Corbion, het voormalige CSM, heeft de positieve trends uit het tweede kwartaal in het afgelopen kwartaal weten door te trekken.

Dat stellen analisten van Rabobank in een vooruitblik op de cijfers die de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten woensdagochtend publiceert.

Rabo voorziet positieve ontwikkelingen in het derde kwartaal bij zowel Food Ingredients als Biochemicals. Investeringen in onderzoek en marketing worden daarbij gecompenseerd door toenemende verkopen en dalende grondstofprijzen.

Corbion rondde begin juli de verkoop van het onderdeel Bakery Supplies af. Daardoor zijn de cijfers van het concern lastig te vergelijken met die van het derde kwartaal van 2012. Rabo voorspelt voor het derde kwartaal een omzet van 201 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebita) van 29 miljoen euro, bij een algemene consensus van 28,5 miljoen euro. De schatting van Rabo wijst op een toename van de bedrijfswinst met 6 procent.

In het tweede kwartaal groeide de omzet van Corbion met ruim 2 procent tot 190 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda), voor eenmalige posten, steeg met ruim 6 procent tot 27,2 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen