AFN17 jun '13 10:32Aangepast op 17 jun '13 19:14

ICT ziet nog niks in samengaan met DPA

Auteur: ANP Nieuws

BARENDRECHT (AFN) - Een fusie van ICT Automatisering en DPA lijkt op dit moment niet in het belang van ICT en van de aandeelhouders van het bedrijf te zijn.

De activiteiten van de bedrijven verschillen substantieel en het voorstel ,,mist strategische logica’’, meldde ICT maandag.

Bovendien wordt ICT met het voorstel van DPA behoorlijk ondergewaardeerd, aldus de automatiseerder in een reactie op de mededeling van DPA dat de ondernemingen gesprekken over een samengaan hebben gevoerd.

Desondanks laat het bestuur weten het ,,ongevraagde’’ voorstel van DPA ,,nauwkeurig te zullen bestuderen’’ en af te zetten tegen onder meer de belangen van aandeelhouders. Tegelijkertijd is ICT bezig met het afwegen van ,,verscheidene strategische mogelijkheden om de focus op duurzame groei te ondersteunen, aldus het persbericht.

Op eigen houtje

ICT-topman Carlo d'Agnolo benadrukte maandag nabeurs dat DPA het nieuws zondag op eigen houtje naar buiten bracht. ,,Als er sprake zou zijn geweest van gezamenlijkheid, dan zouden we wel samen met een bericht zijn gekomen'', zei hij daarover. Hij herhaalde verder dat zowel het bestuur als de raad van commissarissen de strategische meerwaarde niet zien in de voorgestelde fusie.

De conclusie dat de door DPA voorgestelde fusie daarmee voor het bestuur van ICT volledig van de baan is ging volgens D'Agnolo echter te ver. ,,Dat hangt er vanaf wat er verder komt. Wij bekijken elke serieuze zaak in het belang van alle stakeholders.''

Nut

Op de strategische opties die ICT zelf bekijkt wilde de bestuursvoorzitter niet ingaan. Op mogelijke verdere stappen van DPA en op de vraag of er al nieuwe gesprekken tussen beide bedrijven zijn gepland gaf hij ook geen commentaar.

DPA meldde zondag dat het met ICT gesprekken voert over een eventueel samengaan. DPA biedt 13 aandelen DPA voor 4 aandelen ICT Automatisering. Topman Eric Winter zei maandag tegen AFN dat de twee bedrijven goed bij elkaar passen en dat hij goede hoop heeft dat het bestuur van ICT ook het nut van een fusie inziet.

Aandeel

DPA heeft overigens al een aandelenbelang van ruim 20 procent in ICT Automatisering genomen. Dat belang is gekocht van ICT-grootaandeelhouders Project Holland Deelnemingen en Optiverder. ICT liet maandag weten daar ,,kennis van te hebben genomen''.

Het aandeel ICT steeg maandag met 14 procent tot 4,06 euro. DPA zakte ruim 5 procent tot 1,34 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen