AFN22 okt '13 12:38

Vooruitblik: 'Omzetgroei voor Heineken'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft de omzet in het derde kwartaal naar verwachting opgevoerd tot 5,5 miljard euro, een half miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

ANP
ANP

Dat is de gemiddelde voorspelling van door Bloomberg geraadpleegde analisten. De bierbrouwer komt woensdagochtend met een trading update.

,,De verwachting is dat we van een kleine min naar een kleine plus gaan voor de organische groei'', aldus analist Marco Gulpers van ING. Hij gaat er vanuit dat Heineken op eigen kracht tot een groei van 0,8 procent komt. ,,Die zal vooral gedreven worden door prijsstijgingen'', zei hij. ,,De volumeontwikkeling zal nog steeds negatief zijn.''

De omzetgroei moet vooral komen uit Amerika en Azië, waar Heineken ook geholpen wordt door de overname van Asia Pacific Breweries (APB) . In Europa blijft de biermarkt volgens ING moeilijk. ,,Hoewel de mooie zomer zich zou moeten vertalen in een kleinere krimp'' aldus Gulpers. Voor wat betreft de winstverwachting voor heel 2013 voorziet hij geen veranderingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen