AFN3 jun '13 20:13

Zalm wil door bij ABN Amro

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Gerrit Zalm wil de komende jaren graag bestuursvoorzitter van ABN Amro blijven.

Dat zei de voormalig minister van Financiën, wiens huidige termijn bij de genationaliseerde bank volgend jaar afloopt, in een maandag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

,,Na 4,5 jaar voel ik me echt een bankier en zo lijken anderen binnen de bank het ook te zien'', zei Zalm. ,,Ik zou graag nog een termijn blijven vanaf 2014. Laten we afwachten of de raad van commissarissen het daarmee eens is.''

De nu 61-jarige Zalm werd eind 2008 aangesteld als bestuurder bij ABN Amro. Hij is sinds 28 februari 2009 voorzitter van het bestuur. Onder zijn leiding werd de fusie met de Nederlandse delen van Fortis afgerond en werd de personeelomsvang van de bank met bijna een kwart ingekrompen.

Beursgang

Zalm geeft in het interview nogmaals aan dat een beursgang van ABN Amro volgens hem uiteindelijk de beste optie is voor de bank, die tijdens de financiële crisis van 2008 in handen van de overheid kwam. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) verwacht zijn strategie ten aanzien van de bank in de komende weken te kunnen ontvouwen. Op verzoek van verschillende partijen kijkt hij daarbij ook naar andere opties dan een beursgang.

Zalm ziet ,,niet veel andere keuzes'' dan de verkoop van aandelen. De overheid zou daarbij een klein belang kunnen houden om ongewenste overnames te kunnen blokkeren, voegde hij eraan toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen