AFN3 jun '13 09:28

OCI-dochter belegt vergaderingen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Orascom Construction Industries, dat deel uitmaakt van OCI NV, belegt zowel een algemene als een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Op verzoek van de Egyptische toezichthouder op de financiële markten krijgen aandeelhouders de kans zich over een aantal zaken uit te spreken. Dat maakte OCI maandag bekend. Data voor de vergaderingen werden niet gegeven.

De aandeelhouders kunnen zich onder meer buigen over een aantal zaken rond het bod van OCI NV op de uitstaande aandelen van de Egyptische dochter, waaronder een schikking met de Egyptische belastingdienst over de jaren 2007 tot en met 2010. Ook een lening van OCI NV aan Orascom Construction Industries, waarmee de dochter een eerste belastingafdracht kon doen, staat op de agenda.

OCI NV wil de aandelen van zijn dochterbedrijf die in Caïro verhandeld worden overhevelen naar Amsterdam, waar OCI NV zelf genoteerd is. Het bedrijf biedt de aandeelhouders 255 Egyptische pond per aandeel als alternatief voor een aandelenruil. In januari werd nog 280 pond per aandeel geboden. OCI NV heeft van de houders van in totaal 30,7 procent van de in Caïro genoteerde stukken vernomen dat ze hun aandelen willen inruilen.

Gerelateerde artikelen