AFN6 okt '13 17:14Aangepast op 6 okt '13 17:31

Obama verwacht akkoord over schuldenplafond

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Barack Obama verwacht dat het Congres in staat is om een akkoord te bereiken voor de verhoging van het schuldenplafond.

EPA
EPA

Dat akkoord zou nog op tijd moeten komen om te voorkomen dat de Verenigde Staten niet meer aan haar verplichtingen kunnen voldoen.

,,Amerika heeft nog nooit zijn rekeningen niet betaald'', zei Obama in een interview met Associated Press. ,,Ik verwacht niet dat wij zover komen''.

Volgens de president duiden de meest recente opmerkingen van de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, er ook op dat ,,afgevaardigde Boehner bereid is er voor te zorgen dat de VS aan haar verplichtingen zal blijven voldoen''.

Obama vroeg in het interview verder de Amerikanen geduld te hebben met de technische storingen waarmee de start van het zorgverzekeringssysteem voor alle Amerikanen gepaard is gegaan. De website die op 1 oktober de lucht in ging en gebruikt moet worden om in te tekenen, raakte snel overbelast. ,,De verzekering gaat pas op 1 januari in, dus iedereen geeft genoeg tijd'', verzekerde Obama.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen