AFN2 okt '13 15:01Aangepast op 2 okt '13 17:39

KPN: praten pas over bod als er aanleiding is

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Het bestuur en de raad van commissarissen van KPN zullen geen uitspraken doen over enig bod van América Móvil, zolang dat niet formeel is uitgebracht.

Dat zei president-commissaris Jos Streppel woensdag bij een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf.

Ook bestuursvoorzitter Eelco Blok wilde na afloop van de vergadering niets loslaten over de onderhandelingen. Wel sprak hij van een intensief en ingewikkeld traject. ,,Het is leuker als je je tijd volledig aan het runnen van het bedrijf kan besteden'', zei de topman. ,,Maar dat is voor mij nu geen issue.''

KPN noemde het bod dat de Mexicaanse branchegenoot in augustus aankondigde wel ,,ongevraagd''. Streppel zei desgevraagd dat een eventueel bod ,,in theorie'' vijandig zou zijn, zolang bestuur en commissarissen van KPN zich er niet over uit hebben gesproken.

E-Plus

Als de Mexicaanse grootaandeelhouder inderdaad een bod uitbrengt, komt er volgens KPN een biedingsperiode van minimaal 8 weken. Binnen die periode zal het bestuur zijn standpunt kenbaar maken en toelichten tijdens een nieuwe vergadering.

De bijeenkomst van woensdag draaide om de voorgenomen verkoop van de Duitse dochter E-Plus, voor ruim 8,5 miljard euro aan Telefónica. Met de opbrengst wil KPN zijn kas spekken zodat het kan blijven investeren in zijn netwerken en er weer ruimte komt voor de betaling van dividend aan de aandeelhouders.

Instemming

Het voorstel kon dan ook rekenen op de instemming van de aandeelhouders. Op de vele vragen die zij voor Blok en zijn medebestuurders hadden over América Móvil, kregen zij evenwel geen antwoord. Ook van Mexicaanse zijde bleef het stil. De twee commissarissen die het concern heeft benoemd, waren niet aanwezig.

,,Jammer'', aldus directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). ,,Maar niet erg verrassend. KPN is steeds heel terughoudend geweest. Die lijn is vandaag voortgezet.'' Uiteindelijk werd de vergadering daardoor ,,een formeel rondje om de kerk'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen