AFN6 aug '13 22:44

Winst voor Walt Disney

Auteur: ANP Nieuws

BURBANK (AFN) - The Walt Disney Company heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst en omzet licht zien stijgen.

EPA
EPA

Topman Robert A. Iger liet weten ,,tevreden'' te zijn over de resultaten.

De winst van het entertainmentconcern kwam uit op 1,85 miljard dollar (1,4 miljard euro), 1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 4 procent tot 11,6 miljard dollar (8,7miljard euro). De resultaten waren beter dan de verwachtingen van analisten.

Met name de kabelnetwerken van het bedrijf droegen bij aan de winst- en omzetstijging. Ook de parken deden het goed. De films van Walt Disney presteerden minder en konden het succes van The Avengers vorig jaar niet evenaren.

Eerder op dinsdag maakte Euro Disney, voor 40 procent in handen van The Walt Disney Company, al bekend afgelopen boekjaar een verlies te hebben geleden van 85,6 miljoen euro, 30 miljoen meer dan vorig jaar. Dat kwam onder meer door de hoge kosten die het bedrijf moest maken voor de herfinanciering van de schuld. De omzet steeg wel met ruim 2 procent tot 1,32 miljard euro. Het moederbedrijf schoot de Europese tak in september vorig jaar te hulp met een lening van 1,3 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen