AFN13 jun '13 15:01Aangepast op 13 jun '13 15:48

‘Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk licht lager in navolging van de negatieve stemming in Europa en de koersval in Japan.

Een verlaging van de economische groeiverwachting door de Wereldbank oefent eveneens druk uit op de koersen.

Op macro-economisch gebied werd voor aanvang van de aandelenhandel bekendgemaakt dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in mei sterker dan verwacht zijn gestegen met 0,6 procent. Economen gingen uit van een toename met 0,4 procent. Het is de sterkste verkoopgroei in 3 maanden.

Ook bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de afgelopen week is gedaald naar 334.000, van 346.000 in de week daarvoor. Economen gingen er van uit dat ook afgelopen week 346.000 aanvragen zouden binnenkomen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street ging woensdag voor de tweede dag op rij flink omlaag. Na een iets hogere opening kregen zorgen over de mogelijke afbouw van economische steunmaatregelen door de Federal Reserve toch weer de overhand. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 14.995,23 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen