AFN1 okt '13 19:29

Air-France-KLM ziet 'veel synergiën' Alitalia

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN) - Topman Alexandre De Juniac van Air France-KLM ziet veel samenwerkingsmogelijkheden met Alitalia.

EPA
EPA

Dat zei hij in een interview met de krant Les Echos op dinsdag. De Juniac sprak van ,,veel mogelijke synergiën'' en liet weten dat de verhouding met Alitalia heel goed is.

De Juniac gaf geen openheid van zaken over een verdere mogelijke investering van Air France-KLM in Alitalia, maar sprak wel vol vertrouwen over een samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappijen. Volgens Juniac zou de combinatie van de 3 luchtvaartmaatschappijen ,,een groot Europees huis'' creëren.

Air France-KLM heeft een belang van 25 procent in Alitalia en overweegt de maatschappij te steunen door mee te doen aan een kapitaalverhoging en haar belang mogelijk te verhogen tot 50 procent. Alitalia heeft dringend nieuw kapitaal nodig om te overleven.\

Winst

De Juniac zei verder dat hij in 2014 voor Air France een operationele winst voorziet. Bij de maatschappij wordt momenteel een zware reorganisatie doorgevoerd, zonder welke Air France mogelijk ten onder zou zijn gegaan, liet De Juniac weten. Volgens Les Echo komt Air France op 4 oktober met meer details naar buiten over de jongste ontwikkelingen bij de reorganisatie.

De situatie op de luchtvaartmarkt in Europa is volgens de Air France-KLM topman nog steeds ,,sober''. Hij zei verder weinig tekenen van economisch herstel waar te nemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen