AFN11 nov '13 08:08Aangepast op 11 nov '13 08:58

Stichting KPN trekt zich terug

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Stichting Preferente Aandelen B van KPN wil zijn tijdelijke beschermingswal rondom het telecombedrijf weer afbreken.

ANP
ANP

Dat meldde de organisatie maandag.

De stichting stak eind augustus met behulp van preferente aandelen een stokje voor de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil, dat daarna zijn bod introk. De stichting beriep zich bij haar acties op haar taak om de belangen van alle betrokkenen bij KPN te beschermen.

Volgens het bestuur van de stichting is er momenteel geen reden meer om de preferente aandelen aan te houden. De stichting heeft het bestuur van KPN daarom gevraagd een buitengewone aandeelhoudersvergadering te beleggen, waarop over het voornemen om de aandelen in te trekken zal worden gestemd. De stichting benadrukte het recht te houden om in de toekomst opnieuw in actie te komen.

Overname

Of de stichting weer direct in actie komt als grootaandeelhouder América Móvil zich opnieuw voor een overname meldt, kon stichtingsbestuurder Pieter Bouw in een toelichting niet aangeven. ,,Dat is altijd afhankelijk van de omstandigheden waaronder zoiets gebeurt. Wij wilden er met onze actie voor zorgen dat er goed overleg zou plaatsvinden, waarbij er overeenstemming zou worden gevonden over alle aspecten.''

KPN liet in een reactie weten de verzochte vergadering te zullen beleggen. Bouw gaf aan te verwachten dat de bijeenkomst waarschijnlijk in januari of februari zal worden gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen