AFN14 nov '13 07:48Aangepast op 14 nov '13 14:27

RWE voorziet aanzienlijke winstdaling in 2014

Auteur: ANP Nieuws

ESSEN (AFN/DPA) - Het Duitse energieconcern RWE verwacht dat de resultaten volgend jaar ,,aanzienlijk'' lager zullen uitpakken vergeleken met dit jaar.

Om de kosten te drukken, wil het bedrijf de komende jaren 6750 van de in totaal meer dan 67.000 banen schrappen. Dat heeft het bedrijf, eigenaar van onder meer de Nederlandse energieleverancier Essent, donderdag bekendgemaakt.

Het concern voorziet dat het bedrijfsresultaat in 2014 uitkomt tussen de 7,6 en 8,1 miljard euro, vergeleken met 9 miljard euro dit jaar. De nettowinst daalt volgend jaar tot 1,3 miljard à 1,5 miljard euro. RWE voorziet dat er 2013 onder de streep een winst overblijft van ongeveer 2,4 miljard euro.

De energiereus liet in september al weten dat de vooruitzichten voor de winstgevendheid in de conventionele elektriciteitsopwekking behoorlijk zijn verslechterd. RWE moest een deel van zijn elektriciteitsproductie stilleggen om de moeilijke marktomstandigheden in Europa het hoofd te bieden. Door de belabberde economische situatie is de vraag naar elektriciteit op de West-Europese markten stevig gedaald.

Essent

RWE behaalde in de eerste drie kwartalen van dit jaar een bedrijfsresultaat van 6,71 miljard euro, iets minder (0,1 procent) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging met twee derde omlaag tot 609 miljoen euro.

Of de reorganisatie ook betrekking heeft op Essent in Nederland is nog onduidelijk. ,,Daar kan ik nog niets over zeggen'', aldus een woordvoerder. Afgelopen september ging het gerucht dat er in Nederland 200 banen worden geschrapt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen