AFN5 sep '13 19:58Aangepast op 5 sep '13 20:17

Telegraaf Media Groep verkoopt belang in Pro7

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt zijn belang van 6 procent in de Duitse televisiezender ProSiebenSat1.

ANP
ANP

Dat meldde het mediabedrijf donderdagavond.

TMG wil de ruim 13,1 miljoen aandelen via Deutsche Bank verkopen aan institutionele investeerders. Het belang had eind vorig jaar een boekwaarde van circa 230,8 miljoen euro. De resultaten van de plaatsing worden na afronding van de verkoop bekendgemaakt.

TMG verkreeg zijn belang in het Duitse televisiebedrijf in 2008 voor 377 miljoen euro. Die aankoop vloeide voort uit afspraken die de uitgever van dagblad De Telegraaf een jaar eerder maakte met de eigenaren van ProSieben, investeringsmaatschappijen KKR en Permira. TMG was toen nog aandeelhouder van het televisiebedrijf SBS Broadcasting, dat opging in ProSiebenSat1.

Verkoopprijs

Analisten hielden al rekening met een verkoop van het belang door TMG, zeker nadat KKR en Permira eerder deze week bekendmaakten een deel van hun belang te verkopen. Zij willen hun gezamenlijke aandeel met circa een kwart terugdringen tot 33 procent en zouden daarbij mikken op een verkoopprijs van 31 euro per aandeel.

Het aandeel ProSiebenSat1 sloot donderdag met een winst van 1,4 procent op 31,10 euro. Tegen die koers vertegenwoordigt het belang van TMG een waarde van 408,3 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen