AFN4 nov '13 09:23

'Goede vooruitzichten voor PostNL'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - PostNL heeft dankzij sterke kwartaalresultaten de prognose voor de winst in 2013 verder verhoogd dan verwacht.

ANP
ANP

Dat concludeerden analisten van Rabobank maandag.

PostNL gaat nu uit van een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 130 tot 160 miljoen euro in 2013, waar Rabo rekende op 109 miljoen euro. De analisten tekenen wel aan dat de prognose voor 2015 ongewijzigd bleef, waardoor de verandering vooral is toe te schrijven aan het vooruithalen van besparingen. De doelen voor 2015 lijken wel steeds haalbaarder te worden.

Analist Gert Steens van SNS Securities sprak van ,,indrukwekkende'' resultaten. Hij wees op de sterke marges bij Mail, ondanks de daling van het Nederlandse postvolume met ruim 12 procent.

Krimp postmarkt

ING wees op de onverwacht sterke krimp van de Nederlandse postmarkt, die groter was dan de prognose van een min van 9 tot 11 procent over het hele jaar. Volgens analist Marc Zwartsenburg houdt PostNL vast aan die voorspelling. Hij vraagt zich echter af of de prognose op langere termijn houdbaar is, aangezien de postzegels volgend jaar opnieuw duurder worden. Een sterkere krimp kan de voordelen van de reorganisatie weer tenietdoen, waarschuwde de analist.

SNS en ING hanteren een koopadvies voor het aandeel PostNL, dat bij Rabo op hold staat. PostNL stond maandag rond 9.30 uur bijna 6 procent in de plus op 4,10 euro.

Gerelateerde artikelen