AFN20 nov '13 14:43Aangepast op 20 nov '13 15:30

Liberty vindt combinatie met Ziggo zinvol

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Het combineren van Liberty Global met de Nederlandse kabelaar Ziggo is ,,op de lange termijn zinvol''.

ANP
ANP

Dat zei financieel bestuurder Charles Bracken van het Amerikaanse concern woensdag tijdens een conferentie in Barcelona.

Liberty Global heeft op dit moment een deelneming van 28,5 procent in Ziggo en het bedrijf is daar volgens Bracken ,,tevreden'' mee. Onlangs zei Liberty-topman Mike Fries al ,,voorlopig tevreden te zijn'' met het huidige belang. Desondanks wordt een deal met Ziggo nog steeds ,,bestudeerd'', aldus de financieel bestuurder.

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een volledige overname van Ziggo door het moederbedrijf van UPC. Ziggo liet medio oktober weten een voorstel van Liberty Global voor een volledige overname te hebben afgewezen, omdat de prijs te laag was. Hoeveel het Amerikaanse bedrijf bereid was op tafel te leggen, is niet bekend.

Liberty Global is bezig zijn positie in Europa te versterken, onder meer door de recente overname van het Britse Virgin Media. Het greep echter naast Kabel Deutschland, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Vodafone. Bracken merkte op dat er in de markten die voor Liberty Global van belang zijn weinig meer over is om te kopen, en zei dat het bedrijf zich daarom richt op verdere ontwikkeling van de bezittingen die het al heeft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen