AFN21 nov '13 10:19Aangepast op 21 nov '13 10:34

Duitsland houdt economie eurozone op peil

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in november in een iets lager tempo toegenomen dan in oktober.

EPA
EPA

Duitsland compenseerde met een flinke opleving een stevige daling in Frankrijk. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de Britse marktonderzoeker Markit donderdag naar buiten bracht.

De samengestelde inkoopmanagersindex, waarin cijfers uit de industrie en de dienstensector van de eurozone zijn verwerkt, daalde van 51,9 in oktober tot 51,5. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Economen gingen gemiddeld uit van een stand van 52,0 in november.

De samengestelde index voor Duitsland bereikte de hoogste stand sinds januari, terwijl de barometer van Frankrijk daalde in de sterkste mate in 6 maanden. ,,Elders in de regio nam de bedrijvigheid voor de vierde maand op rij toe, maar wel in het laagste tempo gedurende die periode'', aldus Markit.

Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit noemde de vijfde maand op rij met groei ,,enigszins bemoedigend.'' Echter, het gemiddelde over het vierde kwartaal impliceert een ,,zeer bescheiden'' economische groei van 0,2 procent voor de eurozone. ,,Het lijkt er op dat het momentum alweer verloren is gegaan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen