AFN31 mei '13 12:39Aangepast op 31 mei '13 15:23

Vooruitblik: ‘Geen opwindende cijfers Ahold’

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ahold komt dinsdag 4 juni niet met bijster goede cijfers over het eerste kwartaal naar buiten.

,,Daarvoor zijn de markten gewoon te moeilijk’’, denkt analist Fernand de Boer van zakenbank Petercam. In doorsnee verwachten marktvorsers dat de aangepaste nettowinst met ruim 6 procent is gedaald tot 266,38 miljoen euro, terwijl de omzet wel met 5 procent vooruit is gegaan tot 10,2 miljard euro, zo wijst een rondgang uit.

Volgens De Boer is de markt in Nederland onveranderd moeilijk en spelen hier veranderende accountingregels een rol, onder meer voor de pensioenkosten die hoger kunnen uitvallen. De VS lijkt iets makkelijker te worden, maar ook daar verwacht de analist de gevolgen van de nog steeds flinke prijsdruk terug te zien in de cijfers.

De Boer is nog het meest benieuwd of Ahold iets gaat zeggen over de kaspositie. Wat gaat de onderneming doen met het geld dat nu op de bank staat na de verkoop van ICA? De analist verwacht echter niet dat Ahold nu al met een concrete mededeling komt. ,,Er zijn veel verschillende mogelijkheden die ze rustig bestuderen’’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen