AFN6 nov '13 18:09Aangepast op 6 nov '13 19:52

Nieuwe financieel directeur bij Aperam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalconcern Aperam heeft Sandeep Jalan (46) benoemd tot financieel directeur.

EPA
EPA

Hij volgt met ingang van 15 januari Julien Onillon op, die het bedrijf verlaat ,,om een persoonlijk project te realiseren''. Dat maakte Aperam woensdag bekend.

Verder meldde de onderneming dat de omzet in het derde kwartaal is uitgekomen op 1,2 miljard dollar, nagenoeg hetzelfde niveau als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) groeide wel, van 43 naar 62 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 19 miljoen dollar, tegen een tekort van 18 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012.

,,Ondanks de verslechtering van de markt zijn wij blij dat we de operationele prestaties opnieuw hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar'', aldus topman Philippe Darmayan. Hij zei de rest van het jaar met enig optimisme tegemoet te zien, op basis van onder meer de recente prijsverhogingen. De markt blijft echter volatiel, waarschuwde de topman.

Voor het vierde kwartaal voorziet Aperam een lichte toename van de ebitda vergeleken met het derde. De nettoschuld zal aanmerkelijk afnemen in de laatste periode van 2013, aldus de onderneming.

Gerelateerde artikelen