AFN8 nov '13 07:30Aangepast op 8 nov '13 08:03

Allianz stelt winstverwachting naar boven bij

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (AFN) - Het Duitse Allianz, Europa's grootste verzekeraar, heeft zijn winstverwachting voor heel 2013 naar boven bijgesteld, na gunstige resultaten over de eerste negen maanden van het jaar.

EPA
EPA

Dat maakte het concern vrijdag bekend.

De onderneming voorziet nu dat de operationele winst dit jaar licht boven de 9,7 miljard euro uitkomt. Eerder ging de verzekeringsreus uit van een winst van tussen de 8,7 miljard en 9,7 miljard euro, vergeleken met een behaalde 9,5 miljard euro in 2012.

Over de eerste drie kwartalen van dit jaar boekte Allianz een operationele winst van 7,68 miljard euro, bijna 8 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Allianz schrijft de verbeterde resultaten toe aan een hogere winstmarge bij de levensverzekeringstak en toegenomen premie-inkomsten, vooral door een sterkere vraag in Duitsland en Italië. Ongunstige wisselkoersen hadden wel een drukkend effect op de winst.

De nettowinst ging in de eerste negen maanden van het jaar met 18 procent omhoog tot ruim 5 miljard euro. De totale opbrengsten stegen met 8 procent tot 84 miljard euro.

Gerelateerde artikelen