AFN15 nov '13 14:45Aangepast op 15 nov '13 15:43

Australische beursdebutant piekt 400 procent

Auteur: ANP Nieuws

SYDNEY (AFN) - Het Australische bedrijf Freelancer.com heeft vrijdag een opvallend debuut gemaakt op de effectenbeurs in Sydney.

Het aandeel van de site voor freelancers piekte bij de beursintroductie met 400 procent, meldde de BBC.

Twitter deed het vorige week donderdag ook niet gek bij zijn beursdebuut op Wall Street, maar bleef met een piek van 90 procent achter bij het Australische bedrijf.

Freelancer.com brengt freelancers en opdrachtgevers wereldwijd samen en richt zich vooral op copywriting en grafisch design. Het jonge bedrijf maakte een snelle groei door en claimt inmiddels 9 miljoen gebruikers te hebben.

Bod

Volgens marktvorsers is de grote vraag naar aandelen van de debutant voor een deel veroorzaakt door een bod van 427 miljoen Australische dollar (circa 296 miljoen euro) dat een Japanse detacheringsbedrijf voor de beursgang op Freelancer.com deed. Dat bod werd afgewezen.

De introductieprijs van het aandeel was 0,50 Australische dollar, in de loop van de handelsdag schoot het aandeel met 400 procent omhoog tot de piek van 2,50 om vervolgens te sluiten op 1,60 Australische dollar.

Het bedrijf haalde met zijn beursgang door de verkoop van 30 miljoen aandelen omgerekend ruim 10 miljoen euro op. Hier had Freelancer.com het nakijken: Twitter bracht 70 miljoen aandelen naar de beurs en haalde circa 1,3 miljard euro op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen