AFN24 okt '13 10:16Aangepast op 24 okt '13 11:58

'Gemalto onderuit op Damrak'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Gemalto ging donderdag op Beursplein 5 flink onderuit.

Analisten zijn niet te spreken over de omzetcijfers die de specialist in digitale beveiliging voorbeurs openbaarde. Het AEX-fonds noteerde tussentijds 5 procent in de min op 81 euro nadat het kort na de openingsbel nog 6 procent verloor.

De opbrengsten kwamen volgens analisten van Kepler Cheuvreux, die een buy-advies hanteren, voor een deel onder de consensus uit vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Ook speelden zwakker dan verwachte prestaties bij de platformdiensten en beveiligde producten zoals betaalpassen en paspoorten de onderneming parten.

Natixis, dat eveneens een buy-advies op het aandeel heeft, merkte daarbij op dat in de consensus ,,slecht geanticipeerd'' was op de impact van wisselkoersen en spreekt van een gezonde autonome groei van 10 procent.

Investeringen

Ook S&P (buy) wees op de onverwacht sterke valuta-effecten en goede onderliggende trends. Analist James Crawshaw gaf aan dat Gemalto in zijn eigen jaarverslag stelt dat de daling van de dollar door hedgingstrategieën uiteindelijk een redelijk verwaarloosbaar effect moet hebben op de operationele winst. De mindere prestaties van de beveiligde producten kwamen volgens hem vooral door investeringen. De introductie van pin- en chippassen in Azië en de Verenigde Staten moet volgend jaar weer voor groei van dit onderdeel kunnen zorgen.

Het aandeel Gemalto steeg dit jaar, tot de presentatie van de omzetcijfers, met circa 25 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen