AFN4 okt '13 07:41Aangepast op 4 okt '13 08:55

Recordwinst voor Samsung

Auteur: ANP Nieuws

SEOUL (AFN) - Samsung Electronics heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet opnieuw zien stijgen.

ANP
ANP

Dat bleek vrijdag uit de voorlopige cijfers die Samsung naar buiten bracht. Sterke vraag naar goedkopere telefoonmodellen vanuit Azië compenseerde ruim de vertraging in belangstelling voor de luxere producten van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De operationele winst in het derde kwartaal kwam uit op een nog niet geëvenaarde 10,1 biljoen won, bijna 7 miljard euro, tegen ruim 8 biljoen won in dezelfde periode in 2012. De omzet ging met 13 procent vooruit naar 59 biljoen won, zo'n 40 miljard euro, eveneens een recordbedrag.

Onofficiële cijfers wijzen er op dat de verkoop van de nieuwste telefoon, de Galaxy4, die vanaf april wordt verkocht, langzamer verliep dan in de eerste maanden na de introductie. Daarentegen was er veel vraag naar onder meer de Mini en de Golden, de iets goedkopere telefoons van de producent.

Samsung is de grootste fabrikant van smartphones, televisies en geheugenchips ter wereld. Volgens analisten ligt een herstel van de chipsector aan de basis van de groei van Samsung in de komende tijd. De branche zou er na een consolidatieslag en stijgende prijzen goed voorstaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen