AFN21 nov '13 08:55Aangepast op 21 nov '13 10:00

Sapfabrikant Refresco ziet winst verdubbelen

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (AFN) - De Rotterdamse frisdrank- en sapfabrikant Refresco heeft de nettowinst in het derde kwartaal bijna zien verdubbelen, van 5,4 miljoen euro vorig jaar, tot 10 miljoen euro.

Dat heeft het bedrijf, onder meer bekend van de vruchtenlimonade Wicky, donderdag bekendgemaakt.

Refresco schrijft de winstspurt toe aan kostenbesparingen en een hogere bruto winstmarge. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal wel, met bijna 2 procent tot 411,9 miljoen euro. Dat werd vooral veroorzaakt door lagere verkopen in geteisterde Zuid-Europese landen als Portugal, Spanje en Italië.

,,Ondanks dat de volumes in Zuid-Europa onder druk blijven staan, hebben we solide resultaten behaald in het derde kwartaal'', zegt Hans Roelofs, topman van Refresco. Over de eerste negen maanden van het jaar behaalde het concern een nettowinst van 6,8 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder stond er nog een verlies onder de streep van 5 miljoen euro.

Fuseren

Het concern maakte eerder dit jaar plannen bekend om te fuseren met de Britse concurrent Gerber Emig. Inmiddels is de samensmelting goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, waardoor de grootste Europese producent van frisdranken en vruchtensappen is ontstaan.

Het fusiebedrijf heeft nu twee productielocaties in het Verenigd Koninkrijk, een in Durham en een in Bridgwater. Refresco heeft plannen om de fabriek in Durham te sluiten en de productie over te hevelen naar Bridgwater. Refresco doet volgende maand uit de doeken wat de samensmelting verder betekent voor de organisatiestructuur en de financiële positie van de onderneming.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen