AFN8 nov '13 07:56

Van Lanschot boekt 'bescheiden' winst

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot heeft in het derde kwartaal een ,,bescheiden'' nettowinst geboekt, na genomen reorganisatielasten.

ANP
ANP

Dat maakte de Bossche vermogensbeheerder vrijdag bekend, zonder concrete cijfers te noemen. Ook onderliggend was de bank winstgevend, dankzij hogere inkomsten en dalende kosten.

Het vermogen dat Van Lanschot voor zijn klanten beheert, dikte in het derde kwartaal met 0,5 miljard euro aan tot 51,8 miljard euro. De uitvoering van de nieuwe strategie, waarbij de bank zijn dienstverlening vereenvoudigt en ook openstelt voor minder vermogende particulieren, ligt volgens het bedrijf op koers.

De rentemarge, en daarmee ook het renteresultaat, lag in het derde kwartaal licht hoger dan in de eerste twee kwartalen. De provisies die de bank ontvangt voor de handel in effecten, bleven stabiel ten opzichte van het derde kwartaal van 2012, en lagen hoger dan in de voorgaande periode.

Het kostenbesparingsprogramma ligt goed op schema mede dankzij een versnelde afbouw van het aantal medewerkers. De eenmalige kosten die het bedrijf daarvoor moet maken, drukken wel het resultaat in de tweede helft van het jaar. Ook blijft de voorziening voor zwakke kredieten nog altijd ,,relatief hoog''.

Gerelateerde artikelen