AFN15 nov '13 09:34

Nedap investeert circa 12 miljoen euro

Auteur: ANP Nieuws

GROENLO (AFN) - Nedap investeert dit jaar ongeveer 12 miljoen euro om in de toekomst met alle marktgroepen een leidende rol te kunnen vervullen.

Dat zei financieel directeur Gerard Ezendam vrijdag tegen AFN. De groei moet vooral worden gerealiseerd op eigen kracht.

Nedap maakte donderdagavond bekend dat de investeringen dit jaar ruim 2 miljoen euro hoger zullen zijn dan de afschrijvingen. ,,Vorig jaar bedroegen de afschrijvingen ongeveer 9 miljoen euro. Dat zal dit jaar iets meer zijn waarmee de investeringen rond de 12 miljoen euro zullen uitkomen'', rekende Ezendam voor. De onderneming heeft de afgelopen jaren geen overnames gedaan en blijft uitgaan van haar eigen kracht, eventueel aangevuld met samenwerkingsverbanden met partners wereldwijd.

Het bedrijf gaf ook aan dit jaar een winstdaling van 30 tot 45 procent te verwachten ten opzichte van de 13,5 miljoen euro die in 2012 werd geboekt. De daling wordt vooral veroorzaakt door de investeringen. Ook wordt Nedap onder meer geconfronteerd met hoge kosten om producten gecertificeerd te krijgen en met juridische kosten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen