AFN21 nov '13 11:04

'Doorstart FRS België kan niet lang wachten'

Auteur: ANP Nieuws

ANTWERPEN (AFN) - Overnamekandidaten die geïnteresseerd zijn in de failliete winkels van Free Record Shop (FRS) België, moeten snel handelen.

ANP
ANP

Het lukt de curatoren nooit om de 68 filialen in Vlaanderen en Wallonië ,,weken of maanden'' open te houden, liet curator Peter Verstraeten van CLVD Advocaten donderdag weten.

Samen met de andere curatoren heeft hij besloten de winkels van de deze week failliet verklaarde keten in ieder geval nog tot zondag geopend te houden. Er wordt momenteel onderhandeld met leveranciers om de winkels weer te kunnen bevoorraden.

De curatoren hopen op een snelle doorstart. Volgens Verstraeten hebben zich al verschillende partijen gemeld. ,,Blijkbaar is er nog wel markt voor de winkels.''

Failliet

Toen de Nederlandse tak van FRS eerder dit jaar failliet ging, besloten de Nederlandse curatoren om een groot aantal niet-rendabele winkels te sluiten. Verstraeten kan niet zeggen of dat in België ook nodig zal zijn. ,,Ik heb nu vooral de indruk dat de problemen in België gevolgen zijn van de problemen in Nederland.''

Het is volgens Verstraeten nog te vroeg om een schatting te geven van de schulden van de boedel van FRS België.

Eigenaar

De curatoren moeten eerst nog om de tafel met de oude eigenaar ProCures, de investeringsmaatschappij die nog steeds de website van FRS en de ruim 50 winkels in Nederland en Luxemburg in handen heeft. ,,ProCures bezit ook nog de boekhouding, het informaticasysteem en de naam van Free Record Shop. Het bedrijf heeft dus nog een grote vinger in de pap'', aldus Verstraeten.

Dinsdag vroeg het bestuur van FRS zelf het faillissement van de Belgische tak aan. Met de drukke decembermaand voor de boeg beschikte de keten over onvoldoende geld om de Belgische schappen te vullen met de nieuwste muziek- game- en dvdtitels.

Doorstart

ProCures liet bij het aanvragen van het faillissement meteen al weten te streven naar een doorstart van zijn activiteiten in België. Het bedrijf zou hierover ook al in gesprek zijn met de kapitaalkrachtige Britse investeerder Hilco.

Bij de Belgische vestigingen van FRS werken in totaal 230 medewerkers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen