AFN22 nov '13 14:57

‘Wall Street voorzichtig omhoog’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met voorzichtige winsten.

EPA
EPA

Beleggers lijken even wat gas terug te nemen nadat de Dow-Jonesindex donderdag voor het eerst boven de 16.000 punten eindigde.

Op macro-economisch terrein staan er geen belangrijke publicaties op het programma. Wel staan er toespraken gepland van een aantal bestuurders van de Federal Reserve.

Gap bracht donderdag na sluiting van de handel de resultaten naar buiten. De Amerikaanse kledingverkoper zag de winst in het derde kwartaal met ruim 9 procent toenemen bij een omzetgroei van meer dan 3 procent. Gap hield daarnaast vast aan de winstdoelstelling voor het gehele boekjaar, waarmee het bedrijf een signaal afgeeft dat de winst in het belangrijke vierde kwartaal onder de verwachting van analisten zal uitkomen.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag met mooie winsten. Wall Street poetste daarmee de verliezen van een dag eerder volledig weg. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 16.009,99 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen