AFN12 jun '13 09:21Aangepast op 12 jun '13 09:42

AEX vlak na licht lagere opening

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam noteerde woensdagochtend vlak na een licht lagere opening.

ANP
ANP

Ook de andere Europese aandelenmarkten lieten bij de opening weinig beweging zien. Beleggers blijven op hun hoede door de onzekerheid over de voortzetting van het stimuleringsbeleid van de centrale banken.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent hoger op 350,61 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 529,60 punten. De beurs in Parijs klom 0,4 procent, terwijl de FSTE in Londen en de DAX in Frankfurt onveranderd waren.

De sterkste daler in de AEX was chipmachinemaker ASML met een verlies van 1,4 procent. Postbezorger PostNL ging aan kop met een plus van 1,2 procent. In de MidKap stond biotechnologiebedrijf Pharmingonderaan met een min van 3 procent. Sterkste stijger was kabelaar Ziggo met een winst van meer dan 2 procent.

Vodafone

Kabel Deutschland steeg ruim 3 procent in Frankfurt. Volgens ingewijden heeft het Britse telecombedrijf Vodafone de Duitse kabelexploitant gepolst om te praten over een overnamebod. Tot daadwerkelijke onderhandelingen is het nog niet gekomen omdat Kabel Deutschland het indicatieve bod te laag vond. Vodafone verloor in Londen meer dan 4 procent.

In Madrid zakte Inditex meer dan 1 procent. Het Spaanse moederbedrijf van winkelketen Zara heeft in het eerste kwartaal van dit jaar flink last gehad van de aanhoudende kou in Europa. De nettowinst van het grootstemodeconcern ter wereld klom met 1,4 procent tot 438 miljoen euro. Dat was de zwakste groei in de afgelopen vijf kwartalen en minder dan analisten hadden verwacht.

De euro was 1,3317 dollar waard, tegen 1,3273 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 95,10 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper, op 102,75 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen