AFN6 nov '13 07:47Aangepast op 6 nov '13 08:57

Kostenbesparingen Delta Lloyd voor op schema

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het kostenbesparingsprogramma bij verzekeraar Delta Lloyd loopt voor op schema.

Dat maakte de onderneming woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal.

Het programma bestaat onder meer uit het vereenvoudigen van de organisatie, sanering van verouderde systemen en producten en verdere digitalisering. ,,We lopen eigenlijk een jaar voor op onze kostenbesparingsdoelen'', zo wist topman Niek Hoek. Delta Lloyd zal tijdens de beleggersdag op 21 november nieuwe kostenbesparingsdoelstellingen bekendmaken, voegde hij toe.

Delta Lloyd zag het eigen vermogen toenemen naar 2,4 miljard euro. Dat was eind 2012 nog 2,3 miljard euro. Op basis van de binnen de verzekeringssector gangbare waarderingsmethoden, die Delta Lloyd niet gebruikt, zou het eigen vermogen 3,3 miljard euro hebben bedragen.

Bruto premie-inkomsten

De totale bruto premie-inkomsten van Delta Lloyd daalden met 4 procent naar 3,6 miljard euro. De periodieke levenpremies lagen 23 procent hoger bij een lichte daling van het totaal bruto premie-inkomen naar 2,5 miljard euro. Het bruto premie-inkomen bij schade bleef stabiel op 1,1 miljard euro.

Delta Lloyd constateerde verder dat de instroom in particuliere beleggingsfondsen en institutionele mandaten steeg naar 409 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2012 was er sprake van een uitstroom van 24 miljoen euro.

De zogenoemde IGD-solvabiliteit van Delta Lloyd kwam uit op 175 procent. De verzekeraar constateerde dat het effect van de Franse ratingverlaging gecompenseerd werd door kapitaalontwikkeling.

Gerelateerde artikelen