AFN11 nov '13 12:44

'Zwak kwartaal Ahold'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Ahold heeft waarschijnlijk een vrij zwak kwartaal achter de rug, zo denken analisten.

ANP
ANP

Volgens de gemiddelde verwachting daalde de omzet met ruim 1 procent. Het supermarktconcern zou volgens marktvorsers wel het operationele inkomen hebben weten op te krikken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ahold brengt donderdag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal naar buiten.

Naar verwachting komt de omzet 1,2 procent lager uit op 7,51 miljard euro. In het tweede en eerste kwartaal was er nog sprake van een omzetstijging. Operationeel zou Ahold een resultaat van 311,3 miljoen euro kunnen schrijven, tegen 289 miljoen euro in het derde kwartaal van 2012.

Analist Marco Gulpers van ING verwacht zowel in Nederland als in de Verenigde Staten een teruggang in de vergelijkbare omzet. De omstandigheden voor Albert Heijn zijn nog steeds moeizaam, zo was al aan de cijfers van onderzoeksbureau GfK te zien.

Uitspraken

Gulpers denkt echter dat de markt op dit moment vooral zal kijken naar uitspraken van Ahold over de kapitaalstructuur. Hij verwacht dat de onderneming iets zal zeggen over de manier waarop in de komende jaren extra geld aan aandeelhouders terug zal worden gegeven en waar Ahold uiteindelijk wil uitkomen.

Het supermarktconcern kondigde bij de resultaten over het tweede kwartaal al aan dat er voor het einde van dit jaar meer informatie komt over het teruggeven van kapitaal aan aandeelhouders. Topman Dick Boer zei dat daarbij niet alleen aan een verdere uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma hoeft te worden gedacht. Ahold breidde het programma afgelopen zomer al uit van 500 miljoen naar 2 miljard euro. Boer noemde in augustus een omgekeerde aandelensplitsing of een speciaal dividend als voorbeelden hoe Ahold dit in het verleden heeft gedaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen