AFN8 aug '13 19:40

Licht herstel op Amerikaanse beurzen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden donderdag licht na drie verliesbeurten op rij.

EPA
EPA

Net als in Europa trokken beleggers zich op aan beter dan verwachte cijfers over de import en export van China. Een meevallend cijfer over het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week, gaf de handel een extra steuntje in de rug.

De leidende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel in New York 0,3 procent in de plus op 15.515 punten. De breder samengestelde S&P 500 won 0,4 procent tot 1697 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot een stand van 3672 punten.

Internetbedrijf Groupon was een van de grootste uitschieters in de Nasdaq. De aanbieder van digitale coupons aan voor groepskortingen op uiteenlopende zaken maakte woensdagavond nabeurs bekend dat de omzet in het tweede kwartaal met een sterker dan verwachte 7 procent is gestegen. Het aandeel won meer dan 26 procent.

Tesla

Ook de fabrikant van elektrische auto's Tesla stond in de belangstelling. Het aandeel kreeg er bijna 17 procent bij na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf rapporteerde een winst waar analisten gerekend hadden op een verlies. De koers van Tesla is in het afgelopen jaar bijna verviervoudigd.

Bij de hoofdfondsen op Wall Street was softwaregigant Microsoft de sterkste stijger met een koerswinst van 2,8 procent. Machinebouwer Caterpillar volgde met een plus van 2 procent. Creditcardmaatschappij American Express werd 1,6 procent meer waard na een verhoging van de kredietwaardering door Standard & Poor's (S&P).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen