AFN27 okt '13 15:39

Funai ontkent schenden contract met Philips

Auteur: ANP Nieuws

OSAKA (ANP) - Funai ontkent het contract te hebben geschonden dat het bedrijf met Philips sloot over de aankoop van het Philips-onderdeel Audio, video, multimedia en accessoires (Lifestyle Entertainment).,,Funai heeft de overeenkomst te allen tijde nageleefd en blijft de voorwaarden en bepalingen van het contract respecteren'', liet het Japanse elektronicabedrijf zaterdag in een verklaring weten.Philips zei vrijdag de verkoop van het onderdeel te annuleren, omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden.

,,Funai heeft de overeenkomst te allen tijde nageleefd en blijft de voorwaarden en bepalingen van het contract respecteren'', liet het Japanse elektronicabedrijf zaterdag in een verklaring weten.

Philips zei vrijdag de verkoop van het onderdeel te annuleren, omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden. Philips heeft sinds het sluiten van de deal eind januari naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de activiteiten in de tweede helft van 2013 over te kunnen hevelen. Het Nederlandse concern wil de schade die door Funai zou zijn ontstaan, verhalen op het Japanse bedrijf.

Philips

Een woordvoerder van Philips wil niet reageren op de verklaring van Funai. Hij kan ook niet zeggen of er nog een kans bestaat dat de deal tussen Philips en Funai toch doorgaat.

Philips zei vrijdag dat de betreffende activiteiten voorlopig als een zelfstandig onderdeel binnen Philips gehandhaafd worden, terwijl het bedrijf de opties voor de toekomst verder onderzoekt. Over de omvang van de schade bij Philips is nog geen informatie naar buiten gebracht.

Lifestyle Entertainment valt bij Philips onder de Consumer Lifestyle-activiteiten. Het onderdeel dat zou worden verkocht, en dat nu wordt voortgezet onder de naam WOOX Innovations, heeft een hoofdkantoor in Hongkong en telt wereldwijd zo'n 2000 werknemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen