AFN21 okt '13 13:30Aangepast op 21 okt '13 18:06

Containerbedrijf overlegt weer met bonden

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (AFN) - De vakbonden gaan woensdag weer om de tafel met de directie van het containeroverslagbedrijf APM Terminals Maasvlakte II om te onderhandelen over een nieuwe cao.

De directie heeft de bonden laten weten nieuwe aanknopingspunten te zien om tot een akkoord te komen, zei bestuurder Joost van der Lecq van FNV Havens maandag.

Hij sluit niet uit dat het ondanks de uitnodiging vóór het overleg van woensdag tot acties komt. FNV Havens had de directie een ultimatum met eisen gesteld, dat inmiddels is verstreken.

Het conflict draait om een nieuwe cao voor de toekomstige werknemers van de nieuwe terminal op Maasvlakte II, het grote uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven. Een week geleden werd het 'eindbod' van de directie van APMT door de leden van FNV Havens afgewezen.

Dringend beroep

Het bedrijf biedt volgens de bond 270 medewerkers bij de al bestaande terminal van APM op Maasvlakte I de mogelijkheid vrijwillig over te stappen, maar onder slechtere arbeidsvoorwaarden.

Drie ondernemersorganisaties doen ,,een dringend beroep'' op de partijen om snel een akkoord te sluiten. De afgelopen dagen zijn door werknemers van het containerbedrijf langzaamaanacties gevoerd, waardoor het logistieke bedrijfsleven schade lijdt. Verdere schade moet worden voorkomen, aldus Transport en Logistiek Nederland (TLN), expediteursorganisatie FENEX en de Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen