AFN27 sep '13 18:44Aangepast op 27 sep '13 21:17

Fed-bestuurder hint op afbouw steun in 2014

Auteur: ANP Nieuws

OSLO (AFN) - Het is niet uitgesloten dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, pas volgend jaar begint met de afbouw van zijn stimuleringsmaatregelen.

President Charles Evans van de Chicago Federal Reserve, tevens lid van het overkoepelende Fed-bestuur, heeft dat vrijdag gezegd in de Noorse hoofdstad Oslo, aldus de nieuwszender CNBC.

Evans zei dat er een redelijke kans is dat de Fed bij een van de laatste twee beleidsvergaderingen van dit jaar, in oktober of december, genoeg vertrouwen heeft in het economisch herstel om te beginnen met het terugschroeven van zijn steunaankopen van staatspapier en hypotheekobligaties. ,,Ik kan dat alleen niet met heel veel zekerheid zeggen'', zei hij. Het stimuleringsbeleid zou ook nog wat langer kunnen worden voortgezet, aldus de bankbestuurder.

Zijn invloedrijke collega William Dudley, president van de New York Fed, herhaalde vrijdag in een toespraak dat met name de Amerikaanse arbeidsmarkt nog verre van gezond is. Hij verdedigde daarmee opnieuw het in stand houden van het stimuleringsprogramma. Hij zei verder dat het slepende debat in Washington over het schuldenplafond tot de grootste bedreigingen behoort voor het economisch herstel.

Gerelateerde artikelen