AFN25 okt '13 13:03

'Blik op prijzen en besparingen bij TNT'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - TNT Express publiceert maandagochtend om 8.00 uur de resultaten van het derde kwartaal.

Daarbij zal met name worden gelet op de marktontwikkelingen en de vorderingen van het bezuinigingsprogramma.

Het koeriersbedrijf kampt door de slechte economische omstandigheden al lange tijd met dalende prijzen en met klanten die kiezen voor goedkopere opties dan luchtvervoer. Dit zette ook in het tweede kwartaal nog druk op de resultaten op de belangrijkste Europese markten. TNT voorspelde eind juli dat de marktomstandigheden heel dit jaar moeilijk zouden blijven, met een aanhoudend negatieve ontwikkeling van het operationeel resultaat in Europa.

TNT probeert de moeilijke omstandigheden te bestrijden met het besparingsprogramma 'Deliver!', dat eind maart werd gepresenteerd. In de periode tot en met 2015 moet dit leiden tot besparingen van 220 miljoen euro. In dit kader werden activiteiten in China verkocht en staan de Braziliaanse activiteiten in de etalage. Eerder gaf TNT aan de verkoop in Brazilië dit jaar af te ronden.

Analisten verwachten dat de omzet van TNT afgelopen kwartaal verder is gedaald. In doorsnee wordt een omzet van 1,7 miljard euro voorspeld. Dat zou ruim 100 miljoen euro minder zijn dan de opbrengsten uit het derde kwartaal van 2012.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen