AFN24 sep '13 14:56

‘Vlakke opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen dinsdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger beginnen.

Beleggers wachten nog op het Amerikaanse consumentenvertrouwen en op nieuwe toespraken van enkele bestuurders van de Amerikaanse Federal Reserve.

Chipmachinemaker Applied Materials kondigde aan zijn Japanse branchegenoot Tokyo Electron over te nemen voor 9,4 miljard dollar. De transactie wordt geheel in aandelen afgehandeld en leidt tot een concern met een marktwaarde van circa 29 miljard dollar. Applied Materials en Tokyo Electron zijn branchegenoten van de Nederlandse halfgeleiderbedrijven ASMI en ASML.

Het aandeel Red Hat duikt zo’n 11 procent omlaag in de voorbeurshandel. Het Amerikaanse IT-bedrijf, dat gespecialiseerd is in het aanbieden en onderhouden van Linuxsystemen, bracht tegenvallende kwartaalresultaten naar buiten. Vooral de omzetontwikkeling stelde analisten teleur.

Advieswijziging

Facebook zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Citigroup verhoogde het advies voor het socialenetwerkbedrijf naar kopen.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,2 procent voor de technologiebeurs Nasdaq. De handel op Wall Street verliep maandag in mineur. Uiteenlopende opmerkingen van Fed-bestuurders over de beslissing van de Fed om het steunprogramma nog niet af te bouwen en onzekerheid over de Amerikaanse begroting en het bereiken van het schuldenplafond drukten de stemming. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 15.401,38 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen